- تاریخ : ۵ام مهر ۱۳۹۸
- موضوع : فروشگاه اینترنتی دیجیکالا
- بازدید : 2,239 views
- نظرات : بدون نظر
چگونه مناسبترین سرخ کن را بخریم؟
سرخکن مواد غذایی را با سرعت بالا و در دمایی مشخص سرخ میکند. این دستگاه عملکرد سادهای دارد و از یک سبد فلزی متحرک و یک المنت گرم کننده ساخته شده است. مناسبترین سرخکن را به طور ساده میتوان به سرخکنی نسبت داد که با سرعت بالا مواد را سرخ کند.
اکثر رستورانها و فستفود ها برای سرخ و برشته کردن مواد، از سرخکن استفاده میکنند و از آنجایی که روغن مستقیما با المنت در تماس است، خرج زیادی هم برای آنها بر نمیدارد.
بدنهی سرخ کن معمولا از استیل یا فولاد نرم ساخته میشود. البته میتوان گفت بهترین جنس بدنه در سرخکن استیل است، چون فولاد نرم خوردگی بیشتری پیدا میکند.
سرخکنها معمولا نقطهی سردی دارند که از سیاه و فاسد شدن روغن بر اثر تهنشینی مواد غذایی جلوگیری میکند.
با این اوصاف، سرخ کن وسیلهی چندان پر طرفداری نیست. و این موضوع به دلیل میزان بالای مصرف روغن در این دستگاه است. اما در سالهای اخیر، سرخکنهایی با مصرف کم روغن و یا حتی سرخکنهایی بدون نیاز به روغن هم وارد بازار شده اند.
سرخ کن ها معمولا در سه گروه، دسته بندی میشوند:
-
سرخ کن های معمولی
این سرخکنها از یک المنت، و محفظهی روغن تشکیل شدهاند.
-
سرخ کن هایی با مصرف کم و یا بدون روغن
این سرخکنها، مواد غذایی را بدون روغن، و با استفاده از جریان از سریع هوا سرخ میکنند.
-
مینی سرخ کن ها
این دسته از سرخکنها، همهی امکانات سرخکن را دارند، اما در اندازههای کوچکتر ساخته میشوند.
در خرید سرخکن باید به نکات زیر توجه کنید:
بودجه و گارانتی:
در خرید سرخکن هم مثل هر وسیلهی دیگری بودجه نقش تعیین کنندهای دارد. ولی باید بتوان بهترین کالا با هر بودجهای را با یک گارانتی معتبر تهیه کرد.
گنجایش و محفظهی سرخ کن:
با توجه به جمعیت خانوادهتان باید دستگاهتان را انتخاب کنید. مثلا اگر ۲ نفر هستید، یک دستگاه کوچک کافیست و اگر خانوادهی پر جمعیتی دارید، باید سراغ دستگاههای بزرگتر بروید.
البته شکل محفظه هم در گنجایش سرخکن تاثیرگذار است. دستگاههایی با محفظهی استوانهای میتوانند مواد غذایی بزرگتری را در خود جای دهند تا مربعیها.
سبد سرخ کن:
سبد سرخکنها از دو نوع دستی و آسانسوریست. در عین اینکه کار با سبد آسانسوری آسانتر به نظر میرسد، ولی این گونه سبدها مشکلاتی را هم ایجاد خواهند کرد. مثلا ممکن است سیستم آسانسوریشان آسیب ببیند یا حتی هنگام ممکن است تکههای غذا در آن گیر کند. در این صورت باید از کفگیرهایی استفاده کنید که به سبد را خط نیندازد.
چراغ وضعیت:
این چراغ کاربرد ویژهای ندارد و صرفاً نشان میدهد که دستگاه روشن است یا خاموش.
فیلتر:
فیلتر برای جلوگیری از پخش بوی سرخکردنی تعبیه شده است. به مرور زمان فیلترها خراب میشوند و خاصیت خودشان را از دست میدهند. پس بهتر است هنگام خرید، دستگاهی را انتخاب کنید که فیلترش قابل تعویض باشد.
رنگ و طراحی:
رنگ و طراحی دستگاه ممکن است تاثیری روی کارکرد آن نداشته باشد. اما طراحی و رنگهای متنوع سرخکنها این امکان را به شما میدهد که طرح و رنگی هماهنگ با سایر وسایل آشپزخانهتان تهیه کنید.
لایهی داخلی دستگاه:
بهتر است سرخکنی با لایهی داخلی نچسب تهیه کنید. چرا که ضایعات غذا را کم میکند و شستوشویش هم به مراتب آسانتر خواهد بود.
به نکات زیر توجه کنید