وی دل

خرید بهترین عینک واقعیت مجازی و هدست واقعیت مجازی تمامی مدلها - وی دل

خرید عینک واقعیت مجازی

فکر می‌کنم همه‌ی ما به خبرهای تازه و شگفت‌آور از دانشمندانی که در آن سوی دنیا یک کار خارق العاده انجام داده‌اند عادت کرده‌ایم و هیچ تکنولوژی یا گجت خاصی دیگر نمی‌تواند ما را سورپرایز کند. اما در این مقاله، قرار است راجع به محصولی صحبت کنیم که به تازگی به بازارهای جهانی عرضه شده و به جرئت می‌توانیم بگوییم که جهان تکنولوژی را کاملاً متحول کرده است. هدست یا عینک واقعیت مجازی، به یکی از هیجان انگیزترین و جالب‌ترین تکنولوژی‌های حال حاضر جهان تبدیل شده است. شاید شما هم فکر کنید که کاربرد این وسیله فقط برای بازی و سرگرمی است، اما در حقیقت، عینک‌های پیشرفته‌ی واقعیت مجازی در عرصه‌های مهمی همچون عرصه‌های آموزشی، نظامی، خودروسازی و غیره از اهمیت و کارکرد بسیار زیادی برخورداند. اما نمی‌توان از محبوبیت بی نظیر این محصول در بین انسان‌های عادی نیز صرف نظر کرد و به جرئت می‌توان گفت که بخش اعظمی از پیشرفت این محصول و صنعت، مدیونِ محبوبیت و شهرتی است که در بین جوانان و نوجوانان کسب کرد. همین مسئله سبب شد تا شرکت‌های بزرگی همچون گوگل، سامسونگ، اچ تی سی و والکولوس در این زمینه سرمایه گذاری‌های هنگفتی انجام دهند. به علاوه، ناگفته نماند که شرکت گوگل نیز در سال ۲۰۱۴ با راه اندازی یک پلتفرم، راه ورود و همکاری شرکت‌های کوچک را نیز در این عرصه باز کرد و همین مسئله، سبب شد تا صدها برند تازه وارد بازار کار شوند.

همان‌طور که همه می‌دانیم، تا قبل از عرضه‌ی چنین محصولی به دنیای دیجیتال، تمامی تصاویر به صورت عادی بر روی صفحه‌ی گوشی، تلوزیون‌های معمولی، تلوزیون‌های سه بعدی یا چنین چیزهایی که همگی صفحه نمایشی تخت دارند به نمایش درمی‌آمد، اما با اختراع هدست یا عینک واقعیت مجازی، شما تصویر را همان‌طوری می‌بینید که گویی چشم شما آن‌ها را از دنیای واقعی دریافت می‌کنید.

در این مقاله قصد داریم که صفر تا صدِ عینک/هدست‌های واقعیت مجازی را برای شما رمزگشایی کنیم تا هم با کاربرد و اصل و هویتِ ان آشنا شوید و هم برای خریدن چنین محصولی به مانع یا مشکل خاصی برنخورید.

بهترین عینک واقعیت مجازی

اول از همه، وقت این است که بپرسیم

اصلاً عینک‌های واقعیت مجازی در اصل چیستند و کارایی‌شان چیست؟

اگر بخواهیم به صورت کلی و عمده به این ماجرا نگاه کنیم، عینک‌های واقعیت مجازی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. عینک‌های واقعیت مجازی که به کمک صفحه نمایش موبایل هوشمند شما روشن و راه اندازی می‌شوند
  2. عینک‌های واقعیت مجازی که خودشان یک صفحه نمایش مستقل دارند

حالا بهتر است به سراغ نحوه‌ی کارکرد و تفاوت این محصول با محصولات دیگر برویم. فرض کنید شما به دنیای بازی و گیم پرتاب شوید. چشم شما به خوبی کار می‌کند، اما همه‌چیز کامپیوتری است، همه‌چیز از ۰ و ۱ و به دست یک گرافیست و نقاش و برنامه نویس ساخته شده است؛ حالا و در این زمان، شما در دنیایی زندگی می‌کنید که به دست یک انسان آفریده شده است. عینک واقعیت مجازی دقیقاً سعی دارد چنین کاری را برای شما انجام دهد و به گونه‌ای این فانتزی را برای انسان مهیا کند. عینک واقعیت مجازی تمام زوایای دید شما را می‌پوشاند، و با صفحه نمایش خاص خود، تصاویر را طوری به شما نشان می‌دهد که گویی شما با چشم خودتان آن‌ها را میبینید.

ویژگی‌های این عینک به همین‌جا ختم نمی‌شود، وقتی شما سرتان را تکان بدهید، در حقیقت زوایای جدیدی از تصویر را میبینید. یعنی، به عبارت دیگر، برای خلق تصویر مختص عینک واقعیت مجازی، شما می‌بایستی یک ویدئوی ۳۶۰ درجه بسازید تا هروقت کاربر سرش را گرداند، بتواند از زوایای دیگر فیلم یا تصویر لذت ببرد.

معیار شما برای تشخیص کیفیت یک عینک یا هدست واقعیت مجازی، باید میزان نزدیک بودن و شباهت تصاویر و کیفیت عینک به تصاویر دنیای واقعی باشد. زاویه‌ی دید عینک‌های واقعیت مجازی در طیفی میان ۸۰ تا ۱۲۰ درجه قرار می‌گیرند؛ اما بهترین عینک‌ها معمولاً زاویه‌ای ۹۰ درجه دارند. چرا که چنین زاویه‌ای می‌تواند برای شما بهترین تصویر ۳۶۰ درجه را فراهم کند.

ما در دنیای واقعی برای شناخت پیدا کردن از یک شیء بیگانه، از حس‌های مختلف‌مان استفاده می‌کنیم _ مانند کودکی که در سنین پایین تمام اشیاء را در دهانش می‌گذارد تا مزه‌اش را احساس کند. ما هم، اول از همه شیء را می‌بینیم، سپس لمسش می‌کنیم، بعد شاید بخواهیم صدای محتویات درونش را بشنویم و به راه‌های دیگری متوسل شویم. در نتیجه، همه موافقیم که شناخت ما انسان‌ها از دنیای اطراف‌مان به حس بینایی محدود نمی‌شود. بنابراین، سازندگان عینک‌ها و هدست‌های واقعیت مجازی نیز به این فکر افتاده‌اند تا با استفاده از سخت افزارهایی مخصوص، لوازم جانبی ویژه‌ای برای عینک‌ها یا هدست‌های واقعیت مجازی بسازند تا این کارها نیز قابلیت انجام داشته باشند.

البته قابلیت پشتیبانی کردن یا نکردن از این لوازم جانبی به مدل و میزان پیشرفته بودن عینک یا هدست واقعیت مجازی شما بستگی دارد. برخی از عینک یا هدست‌های واقعیت مجازی فراتر از صفحه نمایش تلفن همراه هوشمند شما نمی‌روند و فقط از این راه قابلیت راه اندازی دارند. به طور مثال، شرکت گوگل با طراحی یک عینک مجازی بسیار ساده که متشکل از یک محفطه‌ی بسیار معمولی همراه با دو لنز است، سعی کرده تا عینکی ارزان بسازد. این عینک با گوشی هوشمند شما همگام سازی می‌شود و شما می‌توانید از طریق اتصال و ارتباط میان این دو، به تماشای فیلم‌های ۳۶۰ درجه بنشینید یا بازی کنید. اما همان‌طور که قبل‌تر نیز گفته شد، عینک‌های واقعیت مجازی جدید به سیستم‌هایی مجهز هستند که حقیقتاً مرز بین واقعیت و دنیای مجازی را به حداقل می‌رسانند. بارها به این مسئله برخورده‌ام که کسانی که مدت زیادی از عینک یا هدست‌های واقعیت مجازی استفاده می‌کنند، دیگر نمی‌توانند فرق بین واقعیت و دنیای فانتزی را از یکدیگر تشخیص دهند و دچار اختلالات به خصوصی می‌شوند.

خرید هدست واقعیت مجازی

ورودی‌هایی که برای هدست یا عینک‌های مجازی تعبیه شده است

تعداد ورودی‌هایی که برای عینک یا هدست واقعیت مجازی شما تعبیه شده قطعاً به میزان جدید و پیشرفته بودن عینک یا هدست‌تان بستگی دارد. اما به طور کلی و برای پیشرفته‌ترین عینک‌های واقعیت مجازی موجود در بازار، ورودی‌هایی همچون حسگر لمسی، دسته‌های بازی، اسپیکر، دکمه، قابلیت ردگیری حرکات دست و سر و چشم تعبیه شده است. هدست‌هایی که از ویژگی‌ها و ساختار پیشرفته‌ترین برخوردار باشند، می‌توانند حرکات پا را نیز ردیابی کنند. همچنین، دکمه‌هایی برای تماشای فیلم و ویدئوی مختلف نیز تعبیه شده که می‌توانند برای کاربر به شدت مفید و قابل استفاده واقع شوند. همچنین، به یاد داشته باشید که این عینک‌ها صفحه نمایشی جداگانه دارند و اصولاً برندهای محبوب همراه با عینک یا هدست واقعیت مجازی خود، دسته‌های بازی را نیز ارائه می‌کنند.

در رده بندیِ هدست یا عینک‌های واقعیت مجازی به سه رده‌ی اصلی برمی‌خوریم:

هدست یا عینک‌های واقعیت مجازی رده‌ی پایین

طراحی و مهندسی این نوع هدست یا عینک‌ها به شدت معمولی و ساده است و تقریباً تمامی محصولاتِ عرضه شده در این رده ساخته‌ی پلتفرم کاردبرد گوگل هستند. جنس بدنه‌ی این هدست یا عینک‌ها از جنس پلاستیک مرغوب است و با اتصال به صفحه‌ی گوشی کار می‌کنند. در حقیقت، شما می‌بایستی گوشی‌تان را داخل این عینک‌ها بگذارید. لنزهای مخصوص این عینک یا هدست‌ها می‌توانند تصویر را برای شما بزرگ‌تر و عریض‌تر کنند؛ در نتیجه، لذت شما از تماشای فیلم چندین برابر خواهد شد. اپلیکیشن مخصوص گوگل برای این کار می‌تواند بر روی سیستم عامل‌های اندروید، آی او اس و ویندوز فون راه اندازی شود که این یعنی هرکسی با یک تلفن همراه هوشمند می‌تواند بدون هیچ مشکلی از این برنامه استفاده کند. اما یادتان باشد که یکی از مهم‌ترین معایب این نوع عینک یا هدست‌ها نداشتن خروجی صدای مناسب و با کیفیت بالاست که می‌تواند تمام لذت فیلم دیدن را از بین ببرد. همچنین، برای کنترل فیلم دکمه‌ای بر روی عینک یا هدست تعبیه نشده که این موضوع می‌تواند مصرف کننده را به شدت دچار مشکل کند.

عینک یا هدست‌های میان رده

یکی از متعارف‌ترین تفاوت‌هایی که میان این عینک‌ها و عینک‌های رده‌ی قبلی وجود دارد، این است که اپلیکیشن‌های مربوط به این عینک‌ها توسط خود شرکت‌شان ارائه می‌شود و ممکن است بر روی مدل‌های خاصی از موبایل اجرا نشود، در نتیجه در طول فرایند خرید شما حتما باید به چنین نکاتی توجه ویژه‌ای داشته باشید. البته اکثریت اپلیکیشن‌ها بر روی تمامی سیستم‌های عامل نصب می‌شوند. این دستگاه، فروشگاه اپلیکیشن مربوط به خودشان را دارند و شما می‌توانید از آن‌جا تمام بازی‌ها یا برنامه‌های مورد علاقه‌تان را دانلود کنید.

مدلی دیگر از این عینک یا هدست‌ها نیز وجود دارد که یک صفحه نمایش کاملاً مستقل دارد و می‌تواند تصاویر منتقل شده از تلفن همراه‌تان از طریق کابل یو اس بی را با وضوح بسیار بسیار بیشتری نشان دهد. شاید شما همچنان از اینکه این عینک یا هدست‌ها به تلفن همراه وابسته هستند عصبانی یا ناراحت باشید، اما حداقل می‌توانید به این مسئله فکر کنید که این بار نیازی به وارد کردن تلفن به داخل عینک نیست و وزن عینک بر روی صورت‌تان به طرز قابل توجهی کم‌تر می‌شود.

تفاوت‌های زیادی بین این مدل‌ها و مدل‌های رده‌ی پیش وجود دارد، به طور مثال وجود دکمه‌ها و حسگرهای لمسی به شما کمک می‌کند که پخش فیلم را کنترل کنید و همچنین تماشای ۳۶۰ درجه‌ی فیلم را برای شما به شدت آسان‌تر می‌کند. اگر بخواهیم رو راست باشیم، از نظر کمیتی، این عینک‌ها هیچ برتری‌ای نسبت به رده‌ی پیش از خود ندارند، اما از نظر کیفی، قطعاً موارد بهتری محسوب می‌شوند.

همان‌طور که پیشتر از این نیز خاطرنشان شدیم، ممکن است برخی از این هدست یا عینک‌های واقعیت مجازی تنها با مدل‌های خاصی از گوشی‌های هوشمند همسازگار باشد، در نتیجه به این مسئله حتما توجه کنید.

این رده از عینک‌ها یا هدست‌های واقعیت مجازی می‌تواند برای موارد فیلم دیدن گزینه‌ی بسیار خوبی باشد.

بهترین عینک واقعیت مجازی

هدست‌ها یا عینک‌های واقعیت مجازی رده بالا

و در نهایت محصولی را به شما معرفی می‌کنم که مخصوص گیمرها و خوره‌های بازی کامپیوتری تولید شده است. این مدل از عینک یا هدست‌های واقعیت مجازی سخت افزار و مهندسی و طراحی بسیار پیچیده‌تری نسبت به مدل‌های پیشین دارد و در نتیجه دارای لوازم جانبی و آپشن‌های بسیار بیشتری است. این مدل از عینک‌های واقعیت مجازی به طور اختصاصی برای استفاده در رایانه‌ی شخصی، کنسول‌های بازی مختلف نظیر PS4 یا همان پلی استیشن ۴ و ایکس باکس ساخته شده‌اند و می‌توانند دسته‌های بازی و جوی استیک‌ها (دسته‌های بازی مخصوص برای یک کنسول خاص) را پشتیبانی کنند اما این تمام ماجرا نیست. ردگیرهای حرکتی پیشرفته می‌توانند حرکات دقیق دست و پای شما را در زاویه‌ی ۳۶۰ درجه تشخیص دهند و این ماجرا لذت بازی کردن را برای شما دو چندان می‌کند. یکی از مهم‌ترین معیارها در امر تعیین میزان کیفیت تصاویر عینک یا هدست‌های واقعیت مجازی، نرخ جاروب آن است که تمامی عینک‌های این رده از نرخ جاروب ۹۰ هرتز برخوردارند و این عدد، رقم بسیار بالایی نسبت به موارد قبلی محسوب می‌شود. همچنین، از لوازم جانبی قابل اتصال به این میکروفون می‌توان به میکروفون و خروجی صدا اشاره کرد که می‌توانند دستورهای صوتی شما را درک کنند و صدای فیلم و بازی را به بالاترین کیفیت ممکن به گوش‌های شما برسانند. اما این‌ها تنها لوازم جانبی عینک‌های واقعیت مجازی رده بالا محسوب نمی‌شوند؛ لوازم جانبی‌هایی مانند دستکش‌هایی که می‌توانند احساس لمس کردن را تا حدود زیادی برای شما تداعی کنند نیز نمی‌توانند از قلم بیفتند. حتی، خبرهای خوشی برای لوازم جانبی آینده نیز وجود دارد. این خبرهای خوش، حاکی از اختراع لوازمی است که می‌تواند مرز بین واقعیت و دنیای مجازی و فانتزی بازی‌های کامپیوتری را به یک مو کاهش دهد. امیدواریم هرچه زودتر این لوازم نیز روانه‌ی بازار شوند.

این نوع از عینک‌ها و هدست‌های واقعیت مجازی، بهترین و مناسب‌ترین انتخاب ممکن برای گیمرها و خوره‌های بازی‌های کامپیوتری و ویدئویی محسوب می‌شود و اگر قصد چنین استفاده‌ای را از یک عینک یا هدست واقعیت مجازی دارید، باید بگویم که هیچ رده‌ی دیگری جز این رده نمی‌تواند جواب‌گوی نیازهای شما باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ارسال دیدگاه جدید

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.